Amsterdam, 25 augustus 2010

Erwin Olaf fotografeert en filmt Alexander de Grote voor de Hermitage Amsterdam

Met de stem van Rutger Hauer

In opdracht van de Hermitage Amsterdam heeft Erwin Olaf een beeldcampagne ontworpen en een film gemaakt voor de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote. De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis die op 18 september in de Hermitage Amsterdam opent voor publiek. Olaf fotografeerde en filmde in de Hermitage in St.-Petersburg diverse objecten met de gelaatstrekken van Alexander. Deze objecten werden vervolgens in Amsterdam in de studio ‘gemorpht’, vermengd met opnames van een echt model. Olaf is erin geslaagd de karaktertrekken en de schoonheid van Alexander op een originele en spannende manier tot uiting te brengen. Voor de film sprak Rutger Hauer de voice-over in.

De korte film gaat officieel ‘in première’ op de Uitmarkt op 28 en 29 augustus, maar is vanaf vandaag al op de site van de Hermitage Amsterdam te bekijken. De foto’s en de film zijn vanaf 18 september in de Hermitage Amsterdam te zien in de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote.

Het project ‘Morphing Alexander, Erwin Olaf for Hermitage Amsterdam’ is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Stichting Vrienden van de Hermitage Nederland en een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Klik op de link om de foto’s en de film te bekijken:

Foto’s:http://www.hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/alexander_de_grote/photos_by_erwin_olaf.htm

Film:http://www.hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/alexander_de_grote/morphing_alexander_by_erwin_olaf.htm

Hermitage Amsterdam

Afdeling Communicatie, Educatie & Marketing

Pom Verhoeff en Kim van Niftrik

T      +31 (0)20 530 87 55

F      +31 (0)20 530 87 50

pressoffice@hermitage.nl

www.hermitage.nl/pers