Beste vrienden van de verlichting,

‘Dit is een tijd waarin onbezielde structuren instorten en bezieling structuur krijgt’ zei Peter Delahaye laatst. Met het instorten van oude systemen (politiek, economie, georganiseerde religie) en werkelijkheden (waarden, normen, overtuigingen) komt er steeds meer ruimte voor bezieling, nieuwe inspiratie en verlichting in alle lagen van de samenleving. We zijn blij dat jullie daar de afgelopen tijd een bijdrage aan hebben geleverd door pioniers te willen zijn in jullie omgeving.

Om het makkelijker te maken om vanuit verlichting en inspiratie te blijven leven en elkaar daarin bij te staan, hebben we een nieuw programma ontwikkeld: Stadsverlichting.

Iedere tweede zondag van de maand is er de mogelijkheid een uur lang samen te komen om de stilte te vinden, het veld van inspiratie aan te zetten en het innerlijke vuur op te stoken. Het idee is dat er uiteindelijk in iedere stad en ieder dorp op hetzelfde tijdstip wordt gemediteerd om het honderdste aap-effect (de wortel uit 1 procent van de gemeenschap) te bewerkstelligen. Zie graag onze site (www.kristijn.com) voor details als je wilt meedoen. Mocht je meer willen over de wortel uit 1 procent: kijk graag bij ‘Artikelen’ op onze site naar het interview met Greg Braden (nr. 42).

Als je hulp nodig hebt om een discipline van innerlijke coherentie op te bouwen, dan staan er op de site uitgeschreven meditaties en oefeningen (onder ‘Meditatieoefeningen’).

Wie het moeilijk vindt om te mediteren omdat de pijn van het verleden niet is verwerkt, kan terecht bij de Verlicht Leven Events op 19 september, 3 oktober en 27 november in Amsterdam. Met name het omarmen van de schaduw staat daarin centraal. Ook de workshops met Juno Burger (Toegepaste Verlichting) gaan over het vermogen om te leven met alles dat er is.

Er staan data voor nieuwe Stilteretraites en er zijn weer workshops voor vrouwen (Eva en Lilith) over de kracht van het vrouwelijke onbewuste en de uitdaging van deze tijd voor vrouwen om hun volwaardige posities in te nemen.

Het boek Verlicht Leven loopt, net als Spoedcursus Verlichting destijds, lekker. Dit geeft aan dat veel van ons inmiddels wel klaar zijn met de oude manier van zijn en klaar zijn voor een sprong naar een andere werkelijkheid. Spoedcursus Verlichting wordt binnenkort trouwens vertaald in het Engels en Duits.

Mocht je vooral behoefte hebben aan stilte en wel weer even genoeg theorieën hebt gehoord, kom dan naar een Stilteconcert. We beloven minimaal te praten (‘Shut up and play your guitar’), maximaal te musiceren en de stilte te laten spreken. In de woorden van Thomas Keating: ‘Silence is the language of God, everything else is a bad translation.’

Wie tussen songs door toch wijze woorden wil horen, kan naar het gezamenlijke event met Neale Donald Walsch komen in de Posthoorn kerk in Amsterdam op 26 september. Het thema van de dag: If Everything Changes, Change Everything. Meer informatie: www.heartmedia.nl

Naast onze huiskameractiviteiten in Amsterdam (met name Spoedcursus Verlichting, Stadsverlichting en Stilteconcerten) gaan we de komende tijd ook activiteiten ontplooien op landgoed Duinlust in de bossen van Overveen. We hebben daar de ruimte om detox en stilte dagen te organiseren op een magische plek waar herten door de tuin dartelen (zie: ‘Yogi Like Living’). Ook gaan we op het landgoed Stilteconcerten geven (met name ligconcerten) en… er zijn vergevorderde plannen om een Stiltetempel te bouwen. Als alles goed gaat, staat die er volgende zomer.

We hopen jullie dit jaar weer te ontmoeten – bij ons thuis, bij lezingen in den lande, tijdens Stilteretraites of Stadsverlichting. Omdat jullie niet allemaal bij ons in de huiskamer passen, vragen we jullie je eigen huiskamer open te stellen voor vrienden en familie om zo een Cultuur van Verlichting te creëren. Laat ons weten hoe we je hierin kunnen bijstaan.

Accepteer alsjeblieft een diepe buiging voor jullie inspanningen om vrij te zijn van inspanningen en het nieuwe paradigma praktisch vorm te geven.

In liefde,

Kris en Tijn Touber

‘Op een dag als vandaag besloot Marco Polo naar China te varen. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?’ – Loesje