Polderen bij de verstedelijking
Verzonnen stedenbouw

Donderdag 4 november, aanvang 19.45 uur, café open 18.45 uur

Bevochten, gedroomde en verzonnen stedenbouw is een drieluik over de dilemma`s en de werkwijzen bij de huidige stedenbouw. In deel één van Polderen bij de verstedelijking staat de thematisering om te bouwen voor leefstijlverschillen in plaats van voor klassenverschillen centraal. Over wijken met een door marketing bepaald imago en vaak historische vormgeving. Waarom kiezen mensen ervoor in zo’n thematische samenhang te gaan wonen? Donderdag 4 november in de Rode Hoed: Polderen bij de verstedelijking: verzonnen stedenbouw.

Sociaal-geografisch onderzoeker Sabine Meier (UvA) en de projectarchitecten Wilfried van Winden (voorgeschiedenis Le Medi; en o.a. spraakmakend hotel met de gestapelde Zaanse huisjes) en Jeroen Geurts (stadswijk Le Medi in Rotterdam) over hoe zoiets zich ontwikkelt in de praktijk. Hoe wordt een dergelijke thema- of retrowijk beleefd door haar bevolking? Is de houdbaarheid van dit concept onbeperkt en onomstreden?’

Data volgende programma’s: 7 december en 17 januari.

Met dank aan het Stimuleringsfonds Architectuur

Lees verder op onze website

Aanvang: 19.45 uur
Toegang: € 12,- /€ 10,- (CJP/studenten/Stadspas/65+). Passe-partout voor de hele serie € 30,-, / €25,- (CJP/studenten/Stadspas/65+)