Door Redactie – Janice Deul
Communiceren met engelen

Ooit wilde Mirella Hammer meubelmaker worden omdat ze iets tastbaars wilde creëren met haar eigen handen. Om beter om te leren gaan met haar gevoeligheden volgde ze daarnaast een opleiding op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, healing & reading. “Ik was op zoek naar wie ik was en mijn plaats in de wereld.” Inmiddels brengt ze haar spirituele skills al bijna tien jaar over op anderen.
Strikt genomen is ze meditatiedocente, maar met die benaming is ze eigenlijk niet zo blij. Mirella Hammer (41, zwoele stem, intense blik): “Het begrip ‘meditatie’ klinkt voor veel mensen een beetje wazig. Dat staat mijlenver af van de manier waarop ik mijn lessen geef. Letterlijk met je voeten aan de grond. Daar is niks zweverigs aan; het is in wezen het tegenovergestelde.”

Meditatie-energieoefeningen

In haar studietijd had ze, net als veel leeftijdgenoten, moeite met het bepalen van haar plek in de wereld. “Ik volgde in die tijd de opleiding meubel maken. Maar omdat ik graag meer inzicht wilde krijgen in mezelf ben ik in de avonduren de opleiding intuïtieve ontwikkeling/healing/reading gaan doen. Dat heeft me enorm geholpen te ontdekken wie ik ben, en daar ook vrede mee te hebben. Op die manier kon ik ook gemakkelijker ontdekken wat ik nu werkelijk wilde.” Dat was in elk geval niet een loopbaan als meubelmaker, zo bleek, dus ging Mirella voorlopig aan de slag als officemanager. Mensen in haar persoonlijke omgeving die ook worstelden met de ‘wie ben ik/wat wil ik nu echt’-vraag merkten dat ze baat had bij de meditatie-energieoefeningen waarop ze zich toelegde, waarna ze haar vroegen hen ook een en ander te leren. In de tijd dat ze bij een wervings- annex coachingbureau werkte, benutte ze haar intuïtieve talenten ook in haar werkkring. “Ik deed ontspannings- en energieoefeningen met cliënten. Al snel bleek dat een energiereading van een half uur net zoveel informatie opleverde als een coach in drie gesprekken los kreeg.”

Vandaag de dag leert Mirella mensen op verschillende manieren contact te maken met hun ‘innerlijk weten’. “Het doel hiervan is dat ze bij zichzelf kunnen blijven, ongeacht de situatie.” Dit probeert ze ook te bereiken door het geven van een engelenworkshop. “Ik leer deelnemers contact te maken met hun beschermengel en op welke manier ze dit kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.” Hoe is ze precies op dit idee gekomen?

Vertrouwen & toelaten

Mirella: “Een vriendin die in Ierland woonde, wees me op de orakelkaarten van de Amerikaanse psychologe Doreen Virtue; zij ontwikkelde een methode om in contact te komen met je beschermengel(en).” Nieuwsgierig geworden, besloot Mirella een set van die kaarten te kopen. “Amper in de winkel voelde ik een enorme weerstand opkomen. Een dergelijke reactie duidt er voor mij meestal op dat ik iets moet onderzoeken, dus ben ik me gaan verdiepen in het werk van Doreen.” De kennismaking is haar bevallen. En wel zo goed dat ze inmiddels zelf ook engelenworkshops organiseert, geïnspireerd op de orakelkaarten van de Amerikaanse. Lachend: “Waar weerstand al niet goed voor kan zijn!”

Wat voor mensen komen naar de workshops? Mirella: “Dat varieert, maar het zijn hoofdzakelijk vrouwen. Vrouwen die dreigen vast te lopen in hun leven, die het gevoel hebben op een bepaald keerpunt te zijn aanbeland of die zich gewoon afvragen of ze nog op de goede weg zijn. Je hoeft je beschermengel maar om hulp te vragen en je zult een oplossing vinden voor problemen of kwesties waarmee je tobt. Dat kan om werk gaan, of om liefde of gewoon om de vraag wat je moet op een bepaald moment. Wie erin slaagt contact te maken met de energie van engelen, zal daar wel bij varen; fysiek en financieel, maar ook spiritueel en emotioneel. Uiteindelijk kom je meer in touch met wie je wezenlijk bent en zul je beseffen dat je niet alles alleen hoeft te doen maar ‘gewoon’ om hulp kunt vragen. Je hoeft je dan slechts open te stellen en te ontvangen. Mensen hebben vaak moeite met loslaten, vertrouwen en toelaten. Contact maken en communiceren met engelen kan je daar enorm bij helpen.”

Meditatie-agenda

Deelnemen aan de workshop ‘Energie en Engelen’ kan op 13 en 20 november in Amsterdam en op 27 november in Barchem (Gld.). Prijs: € 55.

NB. Bij meer aanmeldingen worden nieuwe data gepland. De Basiscursus ‘Energie en Intuïtie’ start op dinsdag 16 november in Barchem (’s morgens en ’s middags). Prijs: € 222 (8 lessen verdeeld over 10 weken). Eens in de paar maanden wordt de workshop- en cursusagenda geactualiseerd.

Aanmelden bij voorkeur via info@mirellahammer.nl

Kijk voor meer info op www.mirellahammer.nl