Vandaag viel bij mij het tijdschrift Grasduinen in de brievenbus met daarin een groot en mooi artikel van maar liefst 10 pagina’s(!) over Basic Discovery Natuurweek, geschreven door chef- en eindredactrice Caroline Vogel. Zij is mee geweest met Natuurweek 1 in 2010 en heeft haar ervaringen verwoord. Vanaf vandaag ligt Grasduinen in de winkel. Een aanrader! Voor degenen die Grasduinen niet kunnen krijgen, en als smaakmakend voorproefje voor een Natuurweek, is het artikel bij deze mail gevoegd.

 

Het Val d’Herens heeft in 2010 weer zo’n 50 deelnemers aan een Natuurweek gelukkig gemaakt! De weergoden waren ons gunstig gezind. Als altijd gemotiveerde gidsen en ademloze luisteraars. Verwend met onder meer een verrassende ‘gletscher’ raclette en smaakmakende picnics. Afwisselende landschappen, uitbundig bloeiende alpenweiden in het voorjaar, bronstige herten in het najaar. De natuur op haar best!

 

‘Geweldige plek, om te ervaren hoe sterk en mooi de natuur is. Nieuwe ideeën komen hier vanzelf. Die inspiratie en de herinnering maakten het naar huis gaan iets minder moeilijk …’

A. de Roij, Natuurweek 3, 2010

 

In Natuurweek 3 heeft professionele filmer John Links onvermoeibaar zijn camera gehanteerd. Het resultaat is een mooie korte film impressie, te zien op de homepage van de website www.basicdiscovery.org.

 

Ook op de website een reeks nieuwe foto’s, gemaakt tijdens de Natuurweken 2010. Als je een persoon meerdere keren op een foto ziet terugkeren, dan is dat zeker één van onze gidsen: Steve Ayrton (geoloog), Marlene Galletti (flora), Pascale Haegeler (fauna) en Yasemin Borschberg en Isabelle van Notten (verbinding).

 

De website is inmiddels in meerdere talen: Nederlands, Engels en nieuw toegevoegd de Franse versie. Ook onze buitenlandse vrienden kunnen de website lezen!

 

In 2011 gaan we met onverminderd enthousiasme het vierde jaar in met de Natuurweek. Zie de website voor de data. Natuurweek 1 is reeds gereserveerd en krijgt een iets ander karakter met een mix van minder ‘leren’ en meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Natuurweek 2,3 en 4 zijn ‘gewone’ Natuurweken en hiervoor kan worden ingeschreven via het inschrijfformulier op de website.

 

Zin om (weer) mee te gaan? Voor degenen die al een keer zijn mee geweest, misschien een volgende Natuurweek in een ander seizoen?

Wellicht ken je mensen in je eigen omgeving die mogelijk geïnteresseerd zijn in een Natuurweek. Zou je hen willen attenderen op de Natuurweek, bijvoorbeeld door deze mailing door te sturen?

 

 

Hartelijke groet en tot ziens,

 

 

Suzanne Wolff

 

 

 

 

Basic Discovery Natuurweek

06 – 29459863

info@basicdiscovery.org

www.basicdiscovery.org

 

Basic Discovery Natuurweek is een initiatief van Stichting Mirador. De Natuurweek wordt georganiseerd en geleid door Suzanne Wolff, voorzitter Stichting Mirador.

www.miradorfoundation.org