Presentatie Witboek Farmacie
Maandag 24 januari, aanvang 15.00 uur, café open 14.00 uur

Onder leiding van Clairy Polak gaan op maandag 24 januari verschillende sleutelpersonen met elkaar in discussie over de toekomst van de openbare farmacie.

Historica en publiciste Illeen Montijn zal de bijeenkomst openen. Na een korte toelichting van de makers wordt door de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) Jan Smits het eerste exemplaar van het Witboek Farmacie aangeboden aan Hugo Hurts, directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie van het ministerie van VWS.

Lees verder op onze website


 

Twintig over twintig:
Kaalslag met een grote K
Dinsdag 25 januari, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur

In de discussies over de bezuinigingen op kunst- en cultuursubsidies lijken voor- en tegenstanders hopeloos uit elkaar gedreven. Hoe denkt de jongste generatie betrokkenen over dit thema? Weten twintigers weer een van realiteitszin getuigende aanpak in het debat te brengen? Wat is voor hen het belang van kunst en cultuur? En bieden overheid of individuele geldschieters een oplossing om de kunsten levensvatbaar te houden? Onder leiding van Arie Boomsma bespreken een panel van twintig twintigers en aanwezigen, op dinsdag 25 januari in de Rode Hoed, hun kijk op kunst en cultuur.

 

Lees verder op onze website


Werk zoekt VROUW – Over arbeid en idealen
Dinsdag 8 februari, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur

De krapte op de arbeidsmarkt die in de toekomst dreigt – met als onderliggende oorzaak de vergrijzing – vraagt om het aanboren van onbenut arbeidsmarktpotentieel. 75% van dit onbenut arbeidsmarktpotentieel is vrouw. In 2007 werd de Taskforce DeeltijdPlus door het kabinet en de sociale partners ingesteld om een aanzet te geven tot een cultuurverandering die ertoe moet leiden dat vooral vrouwen meer uren gaan werken. De taskforce heeft zijn werk gedaan en is inmiddels opgeheven, maar wat is er terechtgekomen van zijn conclusies?

Daarover discussiëren:

Pia Dijkstra (voorzitter voormalige Taskforce DeeltijdPlus; o.v.)

– Joan Ferrier (directeur E-Quality, hét kenniscentrum voor  emancipatie, gezin en diversiteit)

Ruger Groot Wassink (mede-initiatiefnemer Manifest Papa Plus / beleidsmedewerker FNV)

Elma Drayer (columnist, auteur van `Verwende prinsesjes`)

Marjon Bolwijn (journalist de Volkskrant, auteur van `De ideale werknemer is een moeder`)

Lees verder op onze websiteAndrew Cohen – The Evolution of Enlightenmen
Woensdag 9 februari, aanvang 19.30 uur, einde 22.00 uur

Veel van de hedendaagse Oost-West spiritualiteit is gericht op leven in het nu; `wees in het moment` wordt vaak gezegd. Volgens spiritueel leraar en cultureel pionier Andrew Cohen is `het nu` niet echt het moment waar de actie plaatsvindt. Waarom? Omdat het huidige moment al heeft plaatsgevonden, dus er is niet veel dat we eraan kunnen doen. We zijn daar al. Maar de toekomst, die altijd bestaat in het volgende moment, is iets wat we daadwerkelijk kunnen beïnvloeden. De toekomst is waar de actie is en bij het creëren van de toekomst kunnen wij betrokken raken.

Lees verder op onze website