vrij
Afgelopen VRIJdag gaat de geschiedenis in als eerste en dikste Afterwork Rave ooit… dit gaan we zeker nog een keertje over doen! De foto´s zijn te zien op de website. Wil je op de hoogte blijven van alle VRIJ activiteiten, wordt dan op Facebook vrienden van het VRIJ poppetje en wordt fan van VRIJ op de VRIJ fanpage. Zie de rechterbalk. Onder de nieuwe aanmeldingen verloten we 5 jaarkaarten voor VRIJ!!!

Deze week in het VRIJbriefje een persoonlijke anekdote van Joost Conijn, kunstenaar en self-made auto- en vliegtuigbouwer.

VRIJ MET CONIJN
‘Ben ik gearresteerd?’, vraag ik. ‘Zo zou ik het niet willen noemen. Het is meer voor je eigen veiligheid,‘ zegt de dienstdoende politieman van het kleine vliegveld. We hebben vanochtend mijn band gekplakt die lek ging in de landing, gescheurd bij het ventiel, vanmiddag samen gegeten en vanavond zou hij me iets bijzonders laten zien, een club waar gedanst wordt. ‘Wat is er precies aan de hand?’ vraag ik. ‘Dat kan ik niet zeggen,’ antwoordt hij. ‘De grote bazen in Kampala hebben besloten.’ We halen mijn spullen op uit hotel California. ‘Vannacht slaap ik niet hier,’ zeg ik tegen de jongen achter de balie en geef hem de sleutel terug. We gaan nog wat eten. De agenten bestellen een cakeje. Ik eet kip met rijst en reken alles af. Door de donkere warme straten lopen we naar het politiebureau. Al mijn bezittingen moet ik een voor een op de toonbank leggen en afgeven. Ze maken een lijst op van alles wat ik bij me heb. ‘Corruptie bestaat hier niet meer,’ zeggen de agenten wanneer ik mijn duizenden euro´s en dollars cash voor ze moet uittellen. Via een gang met aan weerszijden deuren met tralies leidt een kleine gewapende politieagent me naar mijn cel. Glimmende zwarte gezichten, mannen met hun handen om de spijlen geklemd reflecteren het peertje. Ik word bekeken, ze lachen. De cel is een zwart gat. Tussen wat rommel ligt een oud matras. ‘Moet ik hier slapen?’ vraag ik. ‘Yes, feel free,’ zegt de bewaker. De ijzeren deur valt in het slot. De stank is ondragelijk en prikt in mijn neus. Heel voorzichtig ga ik liggen om zo min mogelijk raakvlak te hebben met het vieze matras. De deken leg ik over me heen om me te beschermen tegen de muggen. Uren lig ik heel stil.

Conijn

TOT VRIJ

Poppetje animatie
AMSTERDAM
To be announced
Lees meer>>

UTRECHT
18 februari 2011
Old school classic editie met o.a. Bart -Turn Up The Bass – Thimbles en DJ Marnix!
Lees meer>>

CHECK OUT DE FOTO´S VAN AFGELOPEN EDITIE

INVITE A FRIEND!

VRIJ@WORK

VRIJ@FACEBOOK
`
VRIENDEN MET VRIJ POPPETJE @ FACEBOOK

grolsch Bols Genever Lite/Dark freixenet Bols Genever