Deze week

Volgende week

Wordt deze nieuwsbrief niet goed getoond, klik hier.

Carte blanche
Schrijver Jeffrey Deaver over zijn nieuwe James Bond-Thriller
Dinsdag 7 juni 2011, aanvang 20.00 uur, kassa open 19.15 uur

Op 26 mei verschijnt wereldwijd de spectaculaire nieuwe James Bond-thriller Carte blanche van Jeffery Deaver. Op dinsdagavond 7 juni zal Jeffery Deaver zijn Nederlandse fans in De Rode Hoed in Amsterdam ontmoeten. Hij geeft deze avond een lezing, beantwoordt vragen en zal na afloop aanwezig zijn tijdens de borrel. Uiteraard is het mogelijk om Deavers nieuwe boek ter plekke aan te schaffen en te laten signeren.

Lees verder op onze website


Blik op de levensloop: over het graf heen?
Woensdag 15 juni, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur

Wat betekenen waardigheid en zelfbeschikking voor de loop van het leven? In het laatste debat uit de serie ‘Van wieg tot graf’ zal het essay ‘Wat is waardigheid?’ worden uitgereikt. Dit essay is een briefwisseling tussen filosoof Ruud Kaulingfreks en jurist Aart Hendriks die vanuit verschillende standpunten discussiëren over het begrip waardigheid. Op woensdag 15 juni in de Rode Hoed, spreken specialisten en geïnteresseerden over de blik op de levensloop.

Daarnaast er is het thema ‘over het graf’. Is het mogelijk om de levensloop aan te passen en door gebruik te maken van nieuwe technologieën ouder te worden, langer te leven en misschien zelfs onsterfelijk te worden, over het graf heen? Heb je als mens niet de plicht om jezelf te verbeteren? En welke ethische vraagstukken dienen zich dan daarbij aan?

Met onder andere:

–   Aart Hendriks, hoogleraar gezondheidsrecht Universiteit Leiden-LUMC

–   Ruud Kaulingfreks, filosoof en organisatieadviseur / Universitair docent organisatieontwikkeling Universiteit voor Humanistiek

–   Bert Keizer, verpleeghuisarts, filosoof, schrijver

–   Margo Trappenburg, hoofddocent Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (UU) / bijzonder hoogleraar Sociaal-politieke aspecten van de verzorgingsstaat UvA

–   Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde LUMC, directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing

–   Marcel Zuijderland, filosoof en publicist

Gespreksleiding: Inez de Beaufort (hoogleraar medische ethiek Erasmus MC) en Henk Smid (directeur ZonMw).

Lees verder op onze website


DAM-lezing door Juan Cole
“Democracy and Revolt in the Arab World: Origins and Geopolitical Implications of the Arab Uprising”
Donderdag 16 juni, aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur

Prof. Juan Cole is een invloedrijk Amerikaans expert en opinieleider op het gebied van het Midden-Oosten. Cole zal zijn scherpe analyse geven van de diepere oorzaken van de Arabische volksopstanden en zich richten op de geopolitieke gevolgen daarvan. Daarbij zullen zeker de positie van Iran en de Sji`a/Soenni tegenstellingen aan de orde komen, alsmede de rol van Saoedi-Arabië, de gevolgen voor Israël en de invloed van Turkije.

Lees verder op onze website


Poëzie aan de steiger
Uniek gedichtenfestival aan de Amsterdamse gracht
Vrijdag 24 juni, aanvang 20.00 uur, einde 22.00 uur. 

`Poëzie aan de steiger` is een nieuw en gratis gedichtenfestival op één van de mooiste plekken van Amsterdam. Aan de steiger vóór de Rode Hoed aan de Keizersgracht. Twintig dichters en prominente poëzieliefhebbers wijden, omlijst door muziek, op vrijdag 24 juni een zomeravond aan het sonnet.

Amsterdamse stadsdichter F. Starik en dichters Baban, Saskia de Jong, Jan Kal, Thomas Möhlmann, Ester Naomi Perquin, Patty Scholten, Mustafa Stitou, Peter Swanborn en Menno Wigman dragen een voor `Poëzie aan de steiger` geschreven sonnet voor, of kiezen favoriete sonnetten uit eigen werk dan wel uit de (wereld)literatuur. Wim Brands voorziet de avond op geheel eigen wijze van wetenswaardigheden (`sonnetines`) over de bekende dichtvorm. Ook zal spoken word-dichter Najiba Abdelloui met een sonnetperformence bijdragen aan de avond. Muziek is er van zangeres Mara Sophie en anderen.

`Poëzie aan de steiger` wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Centrum, Stichting Elise Mathilde Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds/Peter Paul Peterich Fonds

Lees verder op onze website

Verwacht

07 jun Carte blanche
12 jun Amsterdamse Studentenekklesia
15 jun Blik op de levensloop: over het graf heen?
16 jun DAM-lezing door Juan Cole
24 jun Poëzie aan de steiger
04 nov Bart Tromplezing door Jan Bank

Volg ons ook viaU kunt de Rode Hoed ook huren voor congressen, concerten, symposia, vergaderingen, bruiloften, recepties en diners. 

 

Meer info? Neem contact met ons op.

Informatie: www.rodehoed.nl of telefonisch via 020-6385606 tijdens kantooruren
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam, info@rodehoed.nl