Nog een paar weken en het 22ste seizoen begint in de Rode Hoed. Om meer dan één reden wordt dat een bijzonder seizoen. In de eerste weken alleen al ontvangen we Joshua Foer, Frits Bolkestein, Antoine Bodar, Ruud Lubbers, Clairy Polak, Paul de Leeuw, Bram Moszkowicz, Arie Boomsma en Dick Swaab en komen thema’s aan de orde als “De goede vreemdeling”de Belgische impasse, leven met autisme, het erfgoed van Willem Drees,  de verhouding van christenen tot joden en de weg naar de klimaattop in Zuid-Afrika. We ontvangen leermeesters en leerlingen uit het theater en in de eerste van een serie van drie Schuilkerkconcerten spelen Cees van der Poel en Polo de Haas concerten voor orgel en piano.

Bijzonder is dit seizoen ook omdat de gevolgen zichtbaar zullen worden van de bezuinigingen op culture voorzieningen. De Rode Hoed heeft al jaren geen subsidie, we kunnen het dus ook niet kwijtraken, maar we zullen onze bezoekers wel 19% BTW in rekening moet brengen en ook de CJP-korting is geschrapt.

Aan ons om een list te verzinnen, want wij willen traditioneel lage prijzen van onze programma’s handhaven. Sommige programma’s zijn  gratis, voor andere geldt dat één kaartje toegang geeft voor twee personen (2v1) en scholieren en studenten behouden hun korting.

Tot ziens in de Rode Hoed!

Ton van Brussel

Directeur