GLOBAL MALA FESTIVAL @ WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM

 

Op zaterdag 24 september vindt het Global Mala Festival plaats op het Westergasterrein in Amsterdam; een dag vol zinvol entertainment gebaseerd op yoga en een natuurlijke levensstijl. Organisator Natural Yoga die deze hele zomer in alle parken en op veel stranden te vinden was met buitenyoga, wil met dit festival zoveel mogelijk Westerpark- en stadsbewoners te inspireren met yoga en een duurzame levensstijl.  Westergasfabriek steunde het initiatief door enkele binnenlocaties beschikbaar te stellen zodat ook bij slecht weer het festival volledig doorgang kan vinden. Organisatie, medewerkers en artiesten verlenen belangeloos hun medewerking en alle opbrengsten van het festival gaan naar Frieds of the Earth International.

 

“Global Mala” vindt niet alleen in Amsterdam plaats maar over de hele wereld. Het idee is dat veel mensen over de hele wereld gelijktijdig aan yoga en meditatie doen en op deze manier een signaal van vrede en duurzaamheid uitzenden. Uit eerder onderzoek is al eens gebleken dat als veel mensen tegelijkertijd mediteren, de criminaliteit in de buurt afneemt. Wat zal dat een vredige dag worden in Westerpark!

 

Er is veel aandacht besteed aan het zo milieuvriendelijk mogelijk  produceren van het festival. Dit vind je terug in het principe Reduce, ReUse & Recycle. Er is zo weinig mogelijk aangeschaft, zoveel mogelijk geleend, herbruikt of wordt weer herbruikt na het festival. Alles wat verkocht wordt, van kleding tot catering, is volledig eco vriendelijk. En zoveel mogelijk materialen zijn energiezuinig of biologisch afbreekbaar. Ook aan de bezoekers wordt een bijdrage gevraagd: Leave No Trace! Op de website vind je meer informatie.

 

Programma:

13.30 Tibetaanse openings ceremonie

14.00 Marathon 108 Zonnegroeten door Gösta van Svaha Yoga

16.00 Mantra meditatie door Patrick Vermeulen van Svaha Yoga

16.00 Diverse kennismakings workshops door Natural Yoga

17.00 DJ Iradi & live percussie act, Acro Yoga demonstraties

18.00 Cool & Conscious Buffet door Conscious Cooking

19.30 Multimedia presentatie: Mediteren! door Johan Noorloos

20.30 Presence presenteert nieuwe collectie eerlijke yogakleding, met acro yogi en dansers

21.00 DJ Fabuloes & VJ Periplo

22.30 Tibetaanse closing ceremonie

 

Kinderprogramma

14.00-14.15 kinderzonnegroeten

14.15-15.00 Natural kinderyoga over de zon, aarde, water, bomen, vogels en groene energie

15.00-15.15 Limo Lounge, nakletsen met biolimonade en een appeltje

15.15-16.15 Voetafdruk dansen, knutselen, mandala’s maken en schmink

16.15-17.00 Natural Yogaspel over de 5 elementen

 

Doorlopend programma:

Tibetaanse kunstenaars werken aan de grootste zandmandala die aan het einde van het festival traditioneel wordt vernietigd. Deelnemers krijgen een beetje van het heilige zand in een Tibetaans vlaggetje en een door de Dalai Lama gezegend touwtje mee naar huis. Dat voorspelt geluk!

Massage lounge

Non stop gratis vele vomen van massage en ook de genezende “Astrum Stargate” is aanwezig.

 

Verkoopstands
Er zijn een paar leuke stands met eerlijke yogakleding en –materialen, tarwegrassap, raw chocolate en mala’s gemaakt van echte kristallen.

 

Tickets

Entree voor het festival is 17,50 en wil je ook mee eten van het cool & consious buffet betaal je 10 euro extra en moet je even reserveren op de website: www.globalmalafestival.com.

 

Achtergrond informatie:

 

Een mala is een boeddhische gebedsketting met 108 kralen. Door over de hele wereld gelijktijdig aan yoga of meditatie te doen voor het goede doel, wordt een  symbolische ketting van vrede om de Aarde gelegd; een Global Mala. Het idee is een initiatief van de Amerikaanse yogadocente Shiva Rea en wordt door yogascholen wereldwijd gevolgd.

 

Moving Planet roept iedereen op om bewuster om te gaan met onze fossiele brandstoffen. Door wereldwijd acties te organiseren waarbij het vooruit bewegen zonder brandstof centraal staat, wordt de aandacht gevestigd op

 

Friends of the Earth Internationalvoert campagne rond de belangrijkste mondiale milieu- en maatschappelijke problemen over de hele wereld. Zij bestrijden het huidige economische model en dragen oplossingen aan die leiden tot een duurzame en eerlijke samenleving.

Global Mala festival

24 september in de westergasfabriek