Nieuwe veelbelovende talenten in de collectie van Walls Gallery!

Vanaf heden is het werk van Cil Laurens, Lennard Schuurmans, Sander Dekker en Martine Johanna permanent te zien in de collectie van Walls Gallery. Een kleine introductie:

 

 

 
Cil Laurens, Shroud, indische inkt en acryl op houtpapier, 29 x 39 cm
 
 
CIL LAURENS combineert oud en nieuw in haar illustratieve werk. De kunstenares, oorspronkelijk geschoold als fotografe, werkt met Indische inkt en acryl op hout. In haar werk zien we vrouwenfiguren veelal omgeven door bloemen en dieren. Bijzonder zijn de gedetailleerde patronen van bloemen en veren in de haren, lichamen en contouren van de figuren. Duidelijke invloeden van art nouveau, maar ook Japanse en Indische kunst zijn zichtbaar in de kunst van dit aanstormend talent.
Lennard Schuurmans, Friday when the ego flies, acryl op hout, 90 x 75 cm

LENNARD SCHUURMANS is een alleskunner; hij werkt vanuit zijn eigen studio onder andere aan interieur – en setdesign, t-shirt ontwerp, kinderboeken illustraties en animatie achtergronden. Daarnaast vervaardigt de jonge kunstenaar ook abstract schilderwerk op hout. In zijn werken probeert Schuurmans een interactie aan te gaan met de beschouwer. De vormen en kleuren laat hij integreren met de nerven en de kleurnuances van het hout. Op deze manier wordt het werk een geheel aan ritmes en contrasten.

Sander Dekker, Z.t.,C-print op dibond, 45 x 30 of 90 x 60 cm
SANDER DEKKER houdt ervan de wereld vast te leggen zoals hij is, rauw en ongepolijst met een sexy randje. Geen vast concept, maar pure improvisatie en een vrije geest, dat zijn kernwoorden die bij de veelbelovende fotograaf centraal staan in zijn beelden. Een combinatie van humor, verassende composities en mooie mensen met een sterke seksuele energie zijn herkenbaar voor zijn stijl. 
 
Martine Johanna, Louis, acryl op doek, 60 x 50 cm
MARTINE JOHANNA vervaardigt zowel illustraties als werken op doek. In haar werken spelen erotiek, spiritualiteit en symboliek een grote rol. Met haar gedetailleerde illustraties zweeft Martine tussen hedendaagse illustraties, art nouveau en Victoriaanse low brow. In tegenstelling tot haar illustraties, zijn haar schilderijen een expressie van een obsessie of van een emotie gevangen in het moment. Ook hier worden figuren in surreële omgevingen geplaatst, maar is er meer dynamiek en energie. 

 

 
Mocht u interesse hebben in het werk van een van onze kunstenaars, dan kunt u contact met ons opnemen via info@walls.nl
 
Graag tot ziens in de galerie!
 
 

Prinsengracht 737 / 1017 JX Amsterdam
www.walls.nl
Openingstijden: wo t/m zo van 12.00 – 17.00 uur
ma. en di. op afspraak 
tel: 020-6169597 of e-mail info@walls.nl